100 kiló szemetet találtak egy partra vetett bálna gyomrában!

Egy kifejlett ámbráscet tetemét találták meg a skót Harris-sziget partján. A bálna gyomrában mintegy 100 kilogramm szemét állt össze egy óriási csomóvá: többek között halászháló maradványát, kötelet, műanyag kupakokat, csomagolóanyagot és zacskókat húztak elő a tetemből – írja a BBC.

A partra vetett bálnák és delfinek halálának okait feltáró szervezet, a Scottish Marine Animal Stranding Scheme (Smass) fotókkal is dokumentálta a cetben talált hulladékot. A skót állatvédők szerint nem biztos, hogy a bálna a gyomrában felgyülemlett szemét miatt pusztult el, mert az állat nem volt kritikusan rossz állapotban az utolsó óráiban. Ettől függetlenül rendkívül ijesztő belegondolni, hogy ez a sok szemét mit művelhetett a cettel. Azt például nehéz elképzelni, hogy ez a rengeteg műanyag nem okozott nála semmilyen emésztési zavart.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook

Kapcsolódó cikkek

Ezt csinálja a NER és a Kedves Vezetőt kiszolgáló parazita banda:

O.L.K.T.

Most rajtad a sor! De most még halni sem kell érte! Csupán eljönni.

O.L.K.T.

Pécsen is tüntetnek a rabszolgatörvény ellen.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!